Zwembad aanleggen? Zo doen wij het…

Hoe beginnen we met de aanleg?

 

Eerst en vooral begint het met uitzetten van de plaatsing. De plaats waar het zwembad en eventuele aanbouwingen moeten komen, wordt uitgezet na een correcte afmeting. Als dit correct en in samenspraak met klant gebeurd is, dan kunnen de graafwerken van start gaan. Het toekomstige zwembad wordt in diepte, breedte en lengte volledig uitgegraven. Naar gelang de keuze van de klant, volgt er dan het gieten van de beton of het metsen van de constructie.

Rondom het zwembad worden nadien de leidingen voorzien die nodig zijn voor het aanvullen en reinigen van het water. Nadien worden deze leidingen aangevuld tot een egaal oppervlak, zodat alles klaar ligt voor het aanleggen van de boordstenen.

 

Is de keuze van het type zwembad belangrijk?

 

Bij het kiezen voor een betonconstructie of een gemetst zwembad zit er een verschil in de volgende stap. Een gemetst zwembad heeft nog een extra stap nodig. Dit is bezetten met polyester of inleggen met een waterdicht zeil. Bij Auwers Pools & Showers opteren wij voornamelijk voor het gebruik van een polyester bezetting van de wand van het zwembad. Dit omdat dit kwalitatief beter is en zeker op lange termijn een goede investering zal blijken. Ook als er na verloop van tijd een renovatie nodig is, dan is de polyester bezetting al opgeknapt met een nieuwe coating. Een waterdicht zeil moet steeds vervangen worden.

De betonnen kuip is uit zichzelf al voorzien van een waterdichte coating, hiervoor is dan ook niets extra nodig.

Tijdens het droogproces van de polyester beginnen we aan de installatie. Deze installatie omvat de waterpomp, filter en eventuele gekozen extra’s. Deze extra’s kunnen gaan van verwarming tot verlichting. Ook de aansluiting voor de eventuele elektrisch aangestuurde afdekking van het zwembad wordt dan geïnstalleerd.

 

Hoe werken wij het zwembad af?

 

Wanneer het polyester uitgedroogd is en de installatie aangesloten is, wordt het zwembad volledig afgewerkt, zodat het klaar is om gevuld te worden. Zo komt ook de laatste stap van ons proces aan bod, namelijk het plaatsen van het rolluik. Dit rolluik zorgt ervoor dat het water afgesloten blijft voor het meeste vuil. Ook blijft het warmteverlies van het water beperkt en is er zelfs een mogelijkheid om een afsluiting te nemen die sterk genoeg is om een persoon of dier te dragen. Zo worden ongelukkige voorvallen van iets of iemand die in het zwembad valt volledig vermeden.
Het zwembad is nu klaar en perfect in orde om opgeleverd te worden. Tijd om ervan te genieten.